Menneske på ski
Breiastøldalen © Skattkammeret Suldal. Foto: Rune Roalkvam
Menneske på ski
Breiastøldalen © Skattkammeret Suldal. Foto: Rune Roalkvam

Breiastølsdalen skiområde

Breiastøldalen er eit flott turområde der ein finn skiløyper for alle ynskje og nivå av erfaring. Området har også fleire toppturar og eigen skileik i sesong!

Du kan prøva deg på vegen inn mot Sandsaosen for ein tur på 10 km utan større endringar i høgdemeter og stigning. Denne turen er på tilsaman 10 km (kategori grøn). Det er også flott å ta turen til høgre inn langs fjellkanten inn mot Langeli, der det ofte er meir vindstille på vindfulle dagar (kategori blå).

Den meir erfarne skigåar kan ta rundturen rundt Reinsheia på totalt 13 km (kategori raud). På turen får du med deg flott fjellandskap, og av og til kan ein føla at ein er heilt åleine i verda, med snø og himmel så langt du kan sjå. Ein kan også ta turen over Skuteheia på 8 km (kategori raud).

Ved inngangen til Breiastøldalen skiområde finn ein ein av to skileikar i området (Sjå "Løypekjøraren på Gullingen" si Facebook-side for oppdatering på sesong). Her kan borna få prøva seg på ulike skiaktivitetar som kulekøyring og hopp. Ein flott plass for ein rast! Dagen kan avsluttast med eit måltid på Gullingen Turistsenter og Fjellcamp.

Breiastøldalen ligg like over Gullingen når du tek av frå RV 13 på veg oppover fjellet. Du tek av forbi Turistsenteret og fortset forbi skitrekket.

Breiastølsdalen skiområde
har ei offisiell miljøsertifisering. Å velje opplevingar og overnattingsstader med «Reis Grønt» merket sikrar at bedriftene du støttar tek eit aktivt miljøansvar. Sjå alle med sertifiseringa her.
No items found.

Bli inspirert

No items found.

Mat & overnatting

No items found.

Fleire Skattar

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapslar. Cookies blir brukt til å utbetre side navigering, og samle brukarstatistikk for nettsida for å utbetre innhald og brukaroppleving. Du kan sjølv administrere kva du samtykker til ved å klikke på Preferansar. Les vår Personvernerklæring for meIr informasjon.
console.log(false);