Venterommet, National Scenic Route Ryfylke
Venterommet © Statens Vegvesen. Foto: Helge Stikbakke
Venterommet, National Scenic Route Ryfylke
Venterommet © Statens Vegvesen. Foto: Vegard Moen.

«Venterommet» og lyskaien på Ropeid

Kaien på Ropeid er eit flott, stort område tett på Sandsfjorden, like ved inngongen til Suldal i vest. Tidlegare gjekk ferja mellom Ropeid og kommunesenteret Sand her, men i dag er området ein flott stopp på turen som byr på storslagen utsikt, fiskemoglegheiter og moderne arkitektur. Ropeid har fleire flotte installasjonar, og er ein del av Nasjonal Turistveg Ryfylke.

Venterommet på Ropeid sto ferdig i 2016, og er eit heilt unikt design der fjell og fjordlandskap blir som ein del av rommet gjennom store glasvindauge. Bygget er sett opp i regi av Nasjonal Turistveg Ryfylke, og blei teikna av Jensen & Skodvin.

I 2021 blei kaien på Ropeid vidareutvikla med store asfaltflater og grove massar inn mot fjorden med store og små møblement, krakkar og bord, lykter og lamper. Området er teikna av KAP Arkitekter, og skal viske ut skillet mellom kultur og natur. Tanken er at ein skal kombinere rast og kvile med reperasjon av landskapet.

Godt tilgjengeleg: Området rundt Venterommet og Ropeid kai er godt tilgjengeleg med asfalterte område heilt inntil fjorden. Ein kan også koma inn i Venterommet med brei dør, med eit kort trinn på under 1 cm. Området inne i Venterommet er romsleg.

«Venterommet» og lyskaien på Ropeid
har ei offisiell miljøsertifisering. Å velje opplevingar og overnattingsstader med «Reis Grønt» merket sikrar at bedriftene du støttar tek eit aktivt miljøansvar. Sjå alle med sertifiseringa her.
No items found.

Bli inspirert

No items found.

Mat & overnatting

No items found.

Fleire Skattar

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapslar. Cookies blir brukt til å utbetre side navigering, og samle brukarstatistikk for nettsida for å utbetre innhald og brukaroppleving. Du kan sjølv administrere kva du samtykker til ved å klikke på Preferansar. Les vår Personvernerklæring for meIr informasjon.
console.log(false);