Picture of Hylsskardet, hiking by National Scenic Route Ryfylke.
Foto: Fredrik Fløgstad/ Statens Vegvesen
Picture of Hylsfjorden
Foto: Jarle Lunde/ Suldal Foto

Den historiske ruta over Hylsskardet


Hylsskardet er kjent for den særprega formasjonen i fjella mellom Hylen og Vaage. Turen hit er eit flott avbrekk på køyreturen langs Nasjonal Turistveg.

Hylen var eit viktig knutepunkt og handelssenter frå 1850 og fram til midten av 1900-talet då nye vegar blei bygde i kommunen. Hylsskardet er eit viktig kulturelt monument for sitt særpreg, men også grunna den viktige statusen dette skardet hadde for reisande mellom fjorden og fjellområda.

Parker bilen i Hylen ved Vågstunellen, som ligg på Nasjonal Turistveg Ryfylke. Herifrå følger du den historiske ruta som er merka opp skardet til flott utsikt over Hylen og Vaage.

Fakta om turen

Tid: 30 min.

Avstand: 1 km

Kategori: Lett (grøn)

Høgste punkt: 240 moh

Tilkomst: Med bil via Nasjonal Turistveg RV 13 til Hylen

 

 

Den historiske ruta over Hylsskardet
har ei offisiell miljøsertifisering. Å velje opplevingar og overnattingsstader med «Reis Grønt» merket sikrar at bedriftene du støttar tek eit aktivt miljøansvar. Sjå alle med sertifiseringa her.
No items found.

Bli inspirert

No items found.

Mat & overnatting

No items found.

Fleire Skattar

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapslar. Cookies blir brukt til å utbetre side navigering, og samle brukarstatistikk for nettsida for å utbetre innhald og brukaroppleving. Du kan sjølv administrere kva du samtykker til ved å klikke på Preferansar. Les vår Personvernerklæring for meIr informasjon.
console.log(false);