Stranddalen
Smørslagjo © Skattkammeret Suldal Foto: Jarle Lunde/Suldal Foto
Stranddalen
Stranddalen © Skattkammeret Suldal. Foto: Kjell Helle- Olsen

Stranddalen Turisthytte - Perla i Ryfylkeheiane

Foss/elv
Fjell
Symjing
Fiske
Vandring: Middels
Miljøfyrtårn

Stranddalen er den mest populære turisthytta i området, og blir ofte kalla "Perla i Ryfylkeheiane". Turen til Stranddalen startar frå Øvre Moen i Gullingenområdet, og startar rett opp bratt terreng før det flatar seg ut ettersom ein nærmar seg hytta. Ein kan også starte turen frå Kvilldal for ein tur i meir jamnt terreng. Hytta har totalt 12 sengeplassar, i tillegg til eit loft. Turen til Stranddalen kan også kombinerast med ulike barnevennlege og meir krevjande turar i Ryfylkeheiane, fiske i fiskevatn og bading i fersk fjelluft.

I sommarsesongen er hytta bemanna av eit vennleg vertskap som ynskjer deg velkommen til hytta, tek vare på dei besøkjande og serverer gode heimelaga måltid som bygger på lokale råvarer. Tysdag, torsdag og søndag serverer dei også den svært populære komlemiddagen, og det er populært å lege dagsturen innom hytta desse dagane. Stranddalen har også lisens til å selge alkohol.

For bestilling av rom og liknande i sesongen ring tel: 0088 16 21 44 14 54 eller send epost på e-post:booking@stranddalshytta.no.

Tid: 2-3 timar

Avstand: 5 km
Gradering: Middels (blå)
Høgste punkt: 1000 moh

Tilkomst: Med bil til Øvre Moen eller Kvilldal.

Les meir på DNT sine nettsider her.


Stranddalen Turisthytte - Perla i Ryfylkeheiane
har ei offisiell miljøsertifisering. Å velje opplevingar og overnattingsstader med «Reis Grønt» merket sikrar at bedriftene du støttar tek eit aktivt miljøansvar. Sjå alle med sertifiseringa her.
console.log(false);